PrydeRide

PrydeRide
Fotograf: Torkel Stillefors

tisdag 27 november 2012

Vinterprojekt: bygga inredning till B&R 23:an

När nu vintern står för dörren - det blir rejält med minusgrader hela nästa vecka - och B&R 23:an snart måste upp på land innan isarna lägger sig, så gäller det att hitta på nåt annat än segling att sysselsätta sig med.

Micke o jag gillar vår B&R 23:a skarpt, båten har fenomenala seglingsegenskaper och är fantastiskt rolig att segla, men vi känner att någonting saknas, inte minst när det gäller komforten under kommande långseglingar, helt enkelt att göra båten lite mer lämpad för semester- och familjesegling.

Vi har därför påbörjat "Projekt Inredning" av vår B&R 23:a: målet är att skapa en trivsam boendemiljö i den rymliga ruffen, som för tillfället bara är ett tomt skal.

Bilden nedan visar dagsläget för projektet. Spisen installerad och klar. Nu fattas snart bara diskho, duschkabin och toalett, samt lite slutputs. Dessutom är en 58 tums Samsung Plasma-HDTV och ett 128 Mb/s trådlöst nät installerat. Dessutom är har vi beställt en bredbandsradar från Simrad för ökad säkerhet inte minst under nattseglingarna.

Givetvis räknar vi med att vårt mätbrev för 2013 resulterar i rejält sänkt SRS, gissningsvis nånstans mellan 1.12-1.15,  pga den radikalt ökade vikten.


:-)

2 kommentarer:

  1. Kommer det inte in massa vatten när man välter..?

    SvaraRadera
  2. När den lägger sig på sidan så flyter den så högt att det inte är nån risk att få in vatten i ruffen, men om man skulle lyckas klanta sig fullständigt så att båten inverterar, så lär det bli fullt med vatten i ruffen...

    SvaraRadera