PrydeRide

PrydeRide
Fotograf: Torkel Stillefors

söndag 10 juni 2012

C55 GP 3 Riddarfjärden

Så här glad blir man efter att  man spikat de två första racen på Riddarfjärdens Jubileumskappsegling, som i år ingår i C55 East Fleet's GP-serie.  Det blev en 2:a plats och silvermedalj till slut för Fredrik, Marit & Tobbe i SWE 392, och medaljen för alla på pallen var en replika av  de medaljer som delades ut vid Stockholms-OS 1912.

Riddarfjärden bjöd som vanligt på skruvade vindar, vindhål och stråk med starkare vind om varann, vilket gjorde seglingen väldigt  lurig och "omväxlande".

Vann gjorde de gamla rävarna Thomas Wrande & Gunnar Hansson, mycket tack vare 100+ års kombinerad erfarenhet...! :-)

Trea kom Magnus Sjögren, SWE 290.

Team JoZeBa hade en mindre lyckad dag, och slutade 4:a, precis utanför pallen.  Dock så visade JoZeBa nyttan av att träna Matchracing: det var flera rundningar där de kunde plocka platser genom att köra stentufft, men fortfarande väl inom reglerna!

Dagens andra stora glädjeämne för VJS var den helt nya besättningen i SWE 20, med Maria vid rodret för första gången, och med Alex och Malin som gastar. Efter en lite avvaktande start, så blev resultaten allteftersom bättre och bättre, och tjejerna var såååå nära att spika sista racet, men pga orutinen så blev man tyvärr omkörda på mållinjen av Thomas och Gunnar.



Ett hedersomnämnande också till Björne "I like port"  i SWE 363, som återigen lyckades med en BB-start i första racet! :-)

Fler bilder från dagens race finns här, stort tack till fotograf Sören Andersson!

Tyvärr har jag inte sett till nån resultatlista, vare sig på papper eller på nätet. Ett tips och en vädjan  till alla arrangörer: 


Se till att lägga ut resultatlistan på nätet så fort som möjligt efter regattan! Med dagens teknik tar det inte många sekunder att få ut resultatet på nätet, och jag anser att det får inte dröja mer än max ett par timmar innan resultaten ska vara publicerade! Det är med resultat som med nyheter: ingen är intresserad av att läsa gårdagens tidning! 

2 kommentarer:

  1. Tack Tommy för att du håller mig uppdaterad på andra sidan jorden!!

    G Moose

    SvaraRadera
  2. Kära G Moose, jag förstår dig, kan inte vara mycket segling där i Chapel Hill...! Fast se det från den positiva sidan - du slipper ju älgjakten varje höst...! :-)

    T Monkey

    SvaraRadera